Chlorella a její účinky.
Chlorella je jednobuněčná sladkovodní řasa. V příznivých podmínkách se silným slunečním zářením a v neznečištěném prostředí se množí neuvěřitelnou rychlostí, až 4x za 24 hodin. Látky v Chlorelle jsou v přirozené podobě a tím jsou lépe přijatelné a efektivněji než látky syntetické nebo i kombinované s přírodními složkami. Chlorella je výborným doplňkem pro sportovce a těžce pracující. Obsahuje nukleové kyseliny, které jsou v těle odpovědné za tvorbu a správný cyklus buněk. Nukleové kyseliny v Chlorelle regulují tvorbu enzymů, proteinů a energie. Při pravidelné konzumaci ustávají i problémy s artritidou, ztrátou paměti a depresemi.
Chlorella obsahuje více než 20 vitamínů a důležitých minerálů. Až 60% sušiny Chlorelly tvoří protein. Je výborným zdrojem betakarotenu a chlorofylu. Obsahuje více vitaminu B12 než hovězí játra a proto by měla být doplňkem vegetariánské stravy, která tento vitamin často neobsahuje v dostatečném množství. Přirozeně vyvážené složení Chlorelly působí na organizmus jednak doplněním důležitých látek, regulací přirozených pochodů a čistícím účinkem.
Chlorella posiluje zejména imunitní systém. Zvyšuje naší odolnost vůči sezónním nemocem díky obsahu důležitých vitamínů, minerálních látek, aminokyselin a dalších látek. Díky tomu neutralizuje volné radikály, podporuje regeneraci organismu a působí proti předčasnému stárnutí.
Clorella má také antioxidační a detoxikační účinky. Velmi dobře pročistí a detoxikuje náš organismus. Buněčná stěna Chlorelly totiž dokáže účinně navázat usazeniny ze střev, zejména těžké kovy, a odvést je z těla ven. Našim játrům a ledvinám pomáhá při vylučování nebezpečných látek z našeho těla.